Velkommen

Soranahus er 2 opholdssteder for unge der er forskellige årsager ikke længerer kan bo hjemme. PT skaber vi rammerne for 18 unge på Soranahus Dalmose og Soranahus Undløs, begge på Sjælland.

Soranahus slogan er “Vejen til et godt liv” og danner rammen om en gruppe unge, der ligesom dig, ikke kan bo hjemme mere. Det er vigtigt for os, at gøre Soranahus så hjemligt som muligt, og skabe en hverdag fyldt med omsorg, tryghed og god atmosfære.

Desuden vil du få tilknyttet en kontakt person der vil dig det allerbedste og som er lydhør over for de ting der måtte være vigtige for dig. Du må godt have mobil, ligesom du får adgang til internet, tøj- og lommepenge og ved ankomst vil du modtage en velkomst pakke i form af joggintøj og badesandaler (til indendørs brug) ligesom der vil blive stillet en iPad til din rådighed.

Du vil med tiden få opbygget kammerat skaber med de andre unge, lære nye ting og tillægge dig nye vaner. Du får selvfølgelig også dit eget værelse med egne ting ligesom du, deltager på ferier, går til fritidsaktiviteter, slapper af foran fjernsynet, hygger om aftenen, spiller computer, og har besøg af kærester, venner eller familie.

På Soranahus har du indflydelse på, hvordan din hverdag på Soranahus vil være, hvor meget du kan få lov til, og hvor meget du vil udvikle dig i den tid, du bor på Soranahus. Hvis du kan overholde de aftaler, du laver med de voksne, kan du få lov til mange ting – selvfølgelig afhængig af din alder. Gennem Soranahus-møder, hver. 14.dag, vil du kunne komme med ønsker omkring ændringer eller andet der måtte være vigtigt for dig.

Soranahus planlægger typisk 1-2 udlandsrejser om året i hhv. vinter og sommer ferie. Herudover skabes der sammenhold i unge gruppen med en månedlig tur til for eksempel, Zoologisk Have, Experimentarium City, Thylejren, Gokart mm.

Højtider og traditioner fejres altid uden undtagelse. Din fødselsdag er speciel for os og vi vil altid lægge os i selen for det bliver en god oplevelse.  Til påske og jul pynter vi op i huset i fællesskab og i december er der pyntet op hele måneden. Nytårsaften spiser alle, som er på Soranahus, en festmiddag sammen, fjernsynet vil blive tændt ved dronningens nytårstale og vi ser på fyrværkeri kl. 24.00.

I Soranahus lægger vi op til et tæt samarbejde med dine forældre og evt. anden familie og netværk. Du er altid velkommen til, efter nærmere aftale, at få besøg. Hvert år arrangerer vi forældre/familiedage, hvor din familie kan komme og få noget lækkert at spise og hygge sig sammen med dig, de andre unge samt deres familier.

Soranahus har aldrig lukket. Der arrangeres som udgangspunkt hjemrejse hver anden weekend for dig, hvis du har mulighed for det. Vi lægger vægt på, at alle unge så vidt mulig er på Soranahus 1 – 2 weekends om måneden, så der er mulighed for samvær og fælles aktiviteter. Der er altid mulighed for evt. i samarbejde med anbringende myndighed(kommunen), at lave individuelle aftaler om samvær og hjemrejser.

Har du eller din familie spørgsmål er I altid velkomne til at ringe eller skrive. Vi byder dig velkommen til Soranahus, Vejen til et godt liv!

Fonden Soranahus