Kontakt

Dagligdagen på Soranahus

Vi lægger stor vægt på, at du får en god start på dagen, så du har tid til at være en del af morgenen.

De pædagoger, der har været på Opholdsstedet Soranahus om natten, dækker morgenbord med de morgenmadsprodukter, som du og de andre unge i huset har lyst til at spise. Personalet sørger for at skabe rammerne for et hyggeligt fællesskab omkring morgenbordet, og sammen med jer går de igennem dagens program i forhold til skole, praktik, job og andre praktiske gøremål og aktiviteter.

Skolerne ligger nogle kilometer væk fra Soranahus, og vi sørger for, at der bliver lavet aftaler med skolerne om at hente og bringe, så I kommer til tiden. Når du bliver sikker og selvstændig nok, kan du tage turen til og fra skole på egen hånd.

Når vi mødes hjemme i huset efter skole, vil der altid være et personale til at tage imod og parat til at tale om dagens oplevelser.

I skiftes til at have madlavningsdag, hvor I laver mad sammen med de voksne. Det er for vigtigt for os, at du får sund og god mad. Alle der bor i huset sidder med ved bordet, når vi spiser. Vi spiser aftensmad ved 18-tiden.

Inden sengetid er der aftensnack i form af enten smoothie, toast, frugt og grønt samt saft, kaffe/te og hygge, og ca. kl. 23 er det sengetid afhængig af, hvor gammel man er og, hvor stort et søvnbehov, man har. Det er altid de samme voksne, som siger godnat til dig, der også er der, når du vågner næste morgen.

Hver 14. dag afholder vi husmøde. Her har du mulighed for at komme til orde med meninger, tanker, ideer, ris, ros og evt. problemer. På husmøderne fortæller de voksne også om kommende aktiviteter og lignende. Alle relevante beslutninger fra husmødet og forslag fra de unge bliver ført til referat og bliver drøftet på det næste personalemøde, så alle de ansatte i huset kan følge med.

Ind imellem får vi besøg af nogle, der tidligere har boet på Soranahus, fordi de godt kan lide at vende tilbage en gang imellem. De er altid velkommen, og det vil du også være, når du en gang selv er flyttet fra Soranahus.

Heidi Holst Seeger, Leder